fredag 16 september 2011

Ur mitt block...

Jag sitter och bläddrar lite i mina gamla block, jag har många sådana fulltecknade och jag sparar dom allihop. Där har jag under många år skrivit ned tankar och erfarenheter, frågeställningar som det ibland tagit år att hitta svar på och insikter som förändrat min värld. Just idag slog jag upp den här sidan:

"Hästar är väldigt känsliga för energier, och om vi inte lär oss att acceptera, förstå och använda oss av detta så kommer vi aldrig att komma särskilt långt i vår relation och samarbete med dom.
Just därför är mentala bilder väldigt viktiga. Vad har du för bild i ditt huvud när du rider? När du ber hästen om något?
Ibland funderar jag på om jag rider med bara tankens makt... Jag bara byter känsla i kroppen, ändrar min inre bild och så följer hästen in i den nya rörelsen.
Fokus är det man rider med.
Signalerna vi sänder ut är kanske inte det vi tror att dom är och det är därför det är så viktigt att fokusera på tankarna så att vi kan använda dom istället för att låta dom löpa amok och ta kontroll. Hästar är väldigt känsliga för signaler från oss, signaler som kan vara så subtila, så små att ingen annan människa skulle märka dom och våra outtalade intentioner kommer att påverka en hästs beteende och humör."

Och så ett citat ur Emelie Cajsdotters bok, som jag också skrivit ned för att det är så underbart:
"Kanske är det så att brunnen är bottenlös, att himlen är oändlig och att vi bara förnimmer en bråkdel av verkligheten. Varje svar vi finner visar oss kanske bara fler möjligheter. Hur djupt vi än söker når vi aldrig oceanens botten. Det gör inte sökandet mindre intressant. Men kanske är det vägen som är det viktiga, inte målet."

3 kommentarer:

  1. Tack Sandra för påminnelsen, jag vet ju så väl att jag bara kan rida matrix när jag är focuserad men ändå går jag ut på ridbanan med tankarna spretandes åt alla håll...då slutar det alltid med att vi är frustrerade bägge två. Ikväll går jag ner till stallet och myser med min vackra häst, sedan sadlar jag och går ut på banan och lämnar alla tankar på tid och barn hemma :-) Bara jag och min vackra Matrix...

    SvaraRadera
  2. Så underbart det låter Julia! Det är ju så det ska vara. :-)

    SvaraRadera